• zo. apr 21st, 2024

Het uitkiezen van een nieuwe vloer

DoorAdmin

jun 14, 2022

Wil jij een nieuwe vloer in je woning? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer, er is namelijk veel aanbod aan vloeren. Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer zul je rekening moeten houden met je budget, kies uit diverse materialen en kleuren. Welke soort stijl je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke smaak en wat er bij jouw woning of interieur past. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Kleur

De kleur van je nieuwe vloer heeft veel invloed op de esthetiek van je algehele woonruimte. Kleur is namelijk hetgeen wat misschien wel het belangrijkste element in je keuze is. Welke soort kleur je kiest, is afhankelijk van het materiaal waar je voor gaat, de ruimte waar je mee te maken hebt en natuurlijk je persoonlijke smaak. Ga je voor een houten vloer? Dan kun je kiezen uit verschillende tinten in hout kleuren, van donker tot licht. Is jouw oog gevallen op een gietvloer? Dan kun je alle kanten op met de kleur van je vloer. De meest populaire keuze van mensen is toch vaak neutraal, omdat het overal bij past. Ga voor een lichte kleur als je te maken hebt met een kleine ruimte, dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Bij een grote ruimte kan een donkere vloer ook erg mooi zijn.

Materiaal

Welk materiaal je voor je vloer kiest, is afhankelijk van je smaak, je woning en je budget. Daarnaast is het onderhoud van de vloer ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden, niet iedereen zit te wachten op een vloer die vaak onderhouden moet worden. Een houten vloer geeft een klassieke uitstraling, terwijl een gietvloer een industriƫle uitstraling kan geven. Een met tegel belegde vloer is ook een goede optie, hiermee kun je namelijk ook alle kanten op wat betreft kleuren, maten en patronen. Wil jij je vloer mee kunnen nemen als je gaat verhuizen? Dan is laminaat een erg goede keuze, omdat je dit makkelijk kunt verwijderen.

Budget

Uiteraard dien je rekening te houden met je budget. De prijzen van vloeren zijn uiteenlopend, dit heeft namelijk te maken met het type vloer dat je kiest. Misschien heeft jouw droomvloer een groot prijskaartje, maar je kunt beter even wachten en wat langer doorsparen dan een vloer kopen die je eigenlijk liever niet hebt. Of je zoekt naar alternatieven, bijvoorbeeld laminaat in hetzelfde thema als die mooie gekleurde tegels die je online hebt gezien. Houd er ook rekening mee dat je kosten hebt aan het leggen van de vloer. Een vloerspecialist kan je hiermee helpen.

Interieur

Ga je voor een bijzondere vloer, bijvoorbeeld een vloer met verschillende kleuren? Dan is het handig om rekening te houden met je interieur. Als je al jouw meubels al in huis hebt kun je de kleuren hierop aanpassen, zodat alles met elkaar matcht. Houd ook rekening met schuivende stoelen, op sommige vloeren kan dit krassen veroorzaken. Regel beschermers voor de poten van je stoelen of zorg voor een coating over je vloer om het te beschermen.

Door Admin