• ma. okt 2nd, 2023

Een gietvloer realiseren, waar aandacht aan besteden?

DoorAdmin

okt 18, 2022

De keuze op vlak van het type vloer die je in je woning gaat realiseren is er één die in de praktijk ongelofelijk belangrijk blijkt te zijn. Het moet dan ook gezegd dat de vloer een niet onbelangrijke oppervlakte in beslag zal nemen in je woning. Hierdoor oefent ze niet alleen een aanzienlijke invloed uit op de uitstraling van je interieur, bovendien is het ook nog eens zo dat ze ook vanuit praktisch oogpunt van cruciaal belang is. Omwille van al deze redenen geldt voor steeds meer mensen dat ze in de praktijk de keuze maken voor een zogenaamde gietvloer. Voor deze vloer die zoals de naam al aangeeft wordt gegoten geldt namelijk dat er een behoorlijk aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. Benieuwd welke voordelen dat zijn? Je ontdekt ze hieronder!

Wanneer kan je een gietvloer plaatsen?

Voor de gietvloer geldt dat het eigenlijk één van de meest veelzijdige vloeren is die op de markt is terug te vinden. Dat betekent in eerste instantie dat ze niet alleen tot haar recht kan komen in een private woning, maar ook in een zakelijk pand. Eigenlijk was het in het verleden zo dat een dergelijke vloer hoofdzakelijk in zakelijke ruimtes werd toegepast. Dat was echter voornamelijk het gevolg van het feit dat veel mensen het vermoeden hadden dat ze uitsluitend kon worden gerealiseerd in het ietwat koele, kille grijs. Dat is echter vandaag de dag absoluut niet meer het geval, integendeel.

Voor een gietvloer geldt dus dat je ze zowel kan plaatsen in een woning als in een zakelijk pand. Dat is echter niet het enige wat je moet weten. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je een dergelijke vloer zowel in een nieuwbouw als in een bestaand pand kan integreren welke je van plan bent om te renoveren. Ook in deze twee gevallen is deze vloer dus zeker een mogelijkheid.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van zo’n gietvloer?

De belangrijkste voordelen waar je bij een gietvloer op kan rekenen hebben betrekking tot het naadloze karakter waarover ze beschikt. Deze zorgt er niet alleen voor dat de vloer comfortabel is om overheen te lopen, daarnaast is ze daardoor ook eenvoudig te onderhouden. Nog een bijkomend voordeel heeft te maken met het feit dat deze vloeren er bekend om staan ongelofelijk kwalitatief te zijn. Je zal dus met andere woorden niet snel de neiging voelen om een andere vloer te kopen.

Hoeveel kost een gietvloer realiseren in je woning?

De kosten waar je voor het realiseren van een gietvloer rekening mee moet houden worden bepaald door verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk het type waarvoor je gaat kiezen. Wat dit betreft dien je dan ook rekening te houden met het verschil in prijs tussen:

  1. Een polyurethaan gietvloer van tussen 80 en 120 euro per vierkante meter;
  2. Een epoxyvloer van tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter;

Uiteraard zou je ook nog kunnen kiezen voor één van de andere naadloze vloeren die op de markt zijn terug te vinden, maar wellicht prefereer je toch één van de bovenstaande opties. Let wel op, ben je van plan om een dergelijke vloer te laten realiseren? Hou er dan wel rekening mee dat je mogelijks nog moet zorgen voor een goede ondergrond. Deze is namelijk van cruciaal belang.

 

Door Admin