• za. jul 20th, 2024

Uw houten vloer weer in topconditie na Parket schuren

DoorAdmin

apr 1, 2022

Na verloop van tijd is uw houten vloer of parket weer toe aan een goede opknapbeurt! Parket schuren is hierin een duurzame oplossing om nieuw leven in uw houten vloer te blazen.  Bij normaal gebruik heeft uw parketvloer ongeveer eens in de 10 jaar een opknapbeurt nodig. Een houten vloer opknappen doe je door hem te schuren en te lakken, te oliën of te waxen. De nieuwe laag bepaalt de uitstraling van de vloer, maar voor het beste resultaat is vooraf wel een grondige schuurbeurt nodig.

Welk schuurpapier wordt hiervoor gebruikt?

Het schuren van een houten vloer doen we in 3 stappen. Zo schuren we eerst de planken kaal, vervolgens schuren we deze glad en polijsten we alle krassen uit de houten planken. Wanneer uw vloer is gaan schalen of juist krom getrokken is, worden de planken eerst vlak geschuurd. Om de planken van uw vloer weer in goede staat te krijgen gebruiken we bij Schuur Expert schuurpapier met korrel 24 voor zeer vervuilde en oude vloeren. Zo schuren we diagonaal op de houtnerven om de nieuwe laag tevoorschijn te laten komen. Bij jongere vloeren gebruiken we schuurpapier met korrel 60, 80, 100 en 120 om zo de vloer weer in topconditie te krijgen. Ook voor de tweede schuurbeurt van oudere vloeren gebruiken we deze korrel om weer een mooie egale vloer te krijgen.

Parket schuren is dus essentieel voor een mooie vloer in uw woning of op kantoor. Door uw parket eens in de 10 tot 15 jaar te schuren blijft deze mooi en in topconditie en kunt u nog jaren genieten van deze rustiek mooie vloer. Wanneer u dit niet doet is het een doorn in het oog en dat is niet wat u wilt. Uw parketvloer moet juist een eyecatcher van uw woning zijn waardoor het de uitstraling van uw huis bepaald.

De kracht van Schuur Expert

Wij beschikken over een geweldig team van parketteurs die als geen ander weten hoe ze uw vloer weer op kunnen knappen. Wij schuren alle typen en soorten vloeren. Of het nu een eiken vloer, jatoba of merbau vloer is onze parketteurs blazen er in enkele dagen nieuw leven in waardoor u weer volop kunt genieten van uw vloer. Is uw vloer ook aan een opknapbeurt toe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Door Admin