• ma. mei 20th, 2024

Zoek je naar inspiratie voor je tuin? Decoratieve solarlampen zorgen voor een ideale sfeer.

DoorAdmin

mei 30, 2022

Wanneer de nachten warmer worden, is er niets heerlijker dan tot ’s avonds laat in de tuin zitten. Dit doe je nog lekkerder wanneer je hierbij ook fijne sfeerverlichting kan aandoen. Met een solar wandlamp kun je met vrienden en familie tot ’s avonds laat blijven genieten van de buitenruimte bij je huis. Deze lamp, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, zal bovendien een mooie decoratieve toevoeging aan je tuin zijn. Een solar wandlamp met een bewegingssensor kan ’s nachts ook voor wat extra veiligheid zorgen; deze springt aan wanneer beweging geregistreerd wordt. Lees verder voor meer voordelen aan een solar wandlamp.

Solar wandlamp: buitenlampen op zonne energie

Buitenlampen op zonne energie zijn ideaal. Overdag brandt de zon de hele dag en laden de lampen zichzelf op, en ’s avonds kunnen ze daardoor urenlang branden. Je bespaart zo op energiekosten en het is ook nog eens milieuvriendelijk. En verder bespaart het jou veel moeite, want jij hoeft niets te doen in dit proces. Buitenlampen op zonne energie laden zichzelf op en hiervoor zijn geen draden, kabels of schakelaars nodig. Een solar wandlamp is voorzien van een schemerschakelaar. Deze detecteert automatisch de hoeveelheid licht buiten, waardoor de lamp aan zal gaan zodra het begint te schemeren. Naar deze lampen hoef je verder dus niet meer om te kijken. Overigens kun je ook kiezen voor een lamp die alleen aanspringt als er beweging gedetecteerd wordt, of juist een lamp die de hele nacht blijft branden. Sommige lampen beschikken over meerdere van dit soort functies waaruit je kan kiezen.

Sfeervolle solar verlichting in elke stijl

Of je nu een strakke tuin met grind en tegels hebt, een bloemenparadijs dat barst van het groen of een leuk grasveldje met een schutting: naar welke stijl je ook op zoek bent, er zal een solar wandlamp bij passen. Naast verlichting zijn dit soort lampen ook prachtige decoratie. Je kunt kiezen voor een lichtsnoer dat je in bomen of aan pergola’s hangt. Ook zijn er lantaarns met kaarslichteffect of decoratieve tafellampen. En wat dacht je van een lichtgevende steen of tuinkabouter? Buitenlampen op zonne energie zijn er in alle soorten en maten.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een solarlamp

Het voordeel aan buitenlampen op zonne energie is bovendien dat je ze overal in de tuin kunt plaatsen. De lampen hoeven niet in de buurt van een stopcontact te staan of door middel van snoeren stroom aangeleverd te krijgen. Wel is het belangrijk dat de lamp overdag genoeg zonlicht krijgt om op te kunnen laden. Ook moet je een keuze maken in welke kleur licht je wil in je tuin: solarlampen zijn er in hard wit, geel, of blauw licht. De lichtopbrengst is ook iets om je in te verdiepen. Als de solar wandlamp alleen ter decoratie dient, heb je genoeg aan een lage lichtopbrengst. Maar wil je dat deze lamp je tuin echt verlicht, dan zul je voor een hogere lichtopbrengst moeten gaan.

Door Admin