• ma. mei 20th, 2024

Je tuin zomerklaar maken doe je zo

DoorAdmin

jul 1, 2022

Langzaamaan begint het buiten warmer te worden, de lente breekt aan. Voor veel huishoudens hét moment om de tuin klaar te maken voor de komende zomermaanden. Dit betekent dat het onkruid verwijderd moet worden, dat de groene aanslag op de tegels van het terras moet worden aangepakt en dat het gazon voor het eerst dit jaar gemaaid kan worden. Ook is het voorjaar een goed moment om de borders in de tuin te bemesten, zodat de planten en heesters voldoende voedingsstoffen hebben voor de komende maanden. Het zomerklaar maken van de tuin is ook een goed moment om de tuin van extra luxe te voorzien, denk bijvoorbeeld eens na over een zwembad. Steeds meer mensen overwegen het!

Nieuwe tuinmeubelen voor op het terras

Luxe zit overigens niet alleen in een zwembad. Mogelijk is het tijd om de bestaande tuinmeubelen en loungeset op je terras of veranda te vervangen. Met name de houten tuinmeubelen zullen na verloop van tijd steeds verder verslechteren, denk aan het risico op houtrot of bijvoorbeeld een groene aanslag op het hout. In de eerste jaren volstaat het schuren van de houten tuinmeubelen, om deze vervolgens opnieuw in de lak te zetten. Naarmate de meubelen ouder worden, zal dit steeds lastiger zijn. Een goed alternatief is een loungeset van aluminium of kunststof. Een duurzame keuze!

Veranda tegen je woning aan plaatsen

Om al vroeg in het voorjaar buiten te kunnen zitten, hebben steeds meer Nederlanders een veranda in de tuin. Een veranda biedt beschutting tegen de wind, mits de zijkanten kunnen worden afgesloten. Daarbij hoef je niet direct naar binnen te gaan, wanneer het in de zomerperiode een keer regent. Het is heel prettig om al in april en mei buiten te kunnen genieten van een kop koffie of een goed glas wijn. Door de veranda te combineren met een comfortabele loungeset en één of enkele heaters heb je een hele fijne plek om tot rust te komen na een drukke werkdag.

Opblaasbaar of vast zwembad in de tuin

Eerder las je al dat een zwembad het overwegen waard is, wanneer je luxe toe wilt voegen aan de tuin. Zwembaden hoeven niet duur te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een opblaasbaar model. Door deze op een stabiele, vlakke en vooral schone ondergrond te plaatsen heb je er tijden plezier van. Een alternatief is een vast, ingebouwd zwembad in de tuin. Er zijn verschillende online tuinwinkels die deze zwembaden aanbieden.

Jacuzzi of een sauna kopen

Wil je ook in de herfst of winter in het zwembad kunnen zitten? Kijk in dat geval eens naar een jacuzzi. Net als de zwembaden worden ook deze spa’s in zowel een opblaasbaar, als vast model aangeboden. Het is heerlijk om bij een wat lagere temperatuur plaats te nemen in je warme jacuzzi. In de zomer biedt de jacuzzi net als een zwembad verkoeling. Het alternatief voor een zwembad en jacuzzi is een sauna. Kies hierbij tussen een traditionele Finse sauna en een moderne infrarood sauna.

Tip: combineer de sauna in de tuin met een buitendouche! De buitendouche biedt je ’s zomers verkoeling op warme dagen.

Door Admin