• za. jul 20th, 2024

Wat zijn de verschillen tussen kunstgras en natuurlijk gras

DoorAdmin

feb 24, 2022

Een groene grasmat in de tuin ziet er altijd heel fris en uitnodigend uit. De kinderen vinden het niet alleen fijn om op te spelen, je kunt de tuin ook een gezellige uitstraling geven met het groene gras. Het nadeel is dat gras regelmatig onderhouden moet worden. En als je daar geen tijd voor hebt of je hebt geen groene vingers, maar je wilt toch een mooi groene mat in je tuin, dan is een kunstgrassen tuin een goed alternatief.

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Gras past in iedere tuin en bij iedere stijl. Bij een moderne, industriƫle inrichting van de tuin kan het gras in een de strakke lijn liggen tussen het terras en de betonnen plantenbakken. In een natuurlijke tuin vol bloemen en planten is het juist een speelse onderbreking tussen de verschillende bloemperken en borders. Zeker als je graag een onderhoudsarme tuin hebt, is kunstgras een goede oplossing. Je hoeft er bijvoorbeeld niet aan te denken dat je regelmatig het gras moet maaien. Daarnaast heb je ook niet te maken met ongewenste planten die tussen de graspollen opkomen, zoals klaver of paardenbloemen. Hou je wel van tuinieren, dan is het leggen van deze kunststof grasmatten ook voor jou een goed idee. Doordat je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van het grasveldje in je tuin, kun je al je energie steken in het onderhouden van de bloemen en planten in je tuin.

Een natuurlijke uitstraling, ook in een schaduwtuin

Ligt je tuin op het noorden waardoor er weinig zon in je tuin komt? Of woon je in een gebied waar de grond weinig vocht vast kan houden? Natuurgras heeft, hoewel het een simpele plant lijkt, ook goede omstandigheden nodig om te kunnen groeien. Kunstgras kun je in iedere tuin en op iedere ondergrond neerleggen. Je legt een zandlaag onder de graszoden zodat je de ondergrond gemakkelijk kunt egaliseren. Bovendien bevordert zand de waterdoorlating. De kunstgrasmatten hebben een natuurlijke uitstraling, voelen zacht aan en kunnen bovendien niet verkleuren. Zelfs als het gras intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld omdat er een speeltoestel staat, zal het niet slijten. En dus hoef je ook niet ieder voorjaar weer opnieuw het gras in te zaaien om in de zomer te kunnen genieten van een mooi groen gazon in je tuin.

Door Admin