• ma. okt 2nd, 2023

Uw houten vloer laten schuren zorgt voor een verfrissende en nieuwe uitstraling in ieder interieur

DoorAdmin

okt 29, 2020

Houten vloeren geven uw huis een mooie, sfeervolle en rustieke uitstraling. Een houten vloer past in ieder interieur. Daarnaast zijn houten vloeren ideaal in onderhoud. Hout is makkelijk schoon te maken. Dit type vloeren zijn er in tientallen soorten en maten. De verschillende houtsoorten hebben allemaal ook een andere uitstraling.

Zo geeft een lichte houten vloer uw interieur een frisse en open uitstraling. Een warme vloer daarentegen geeft uw interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Ieder soort hout heeft ook een speciale behandeling nodig. Het schuren en/of behandelen van uw parketvloer is specialistenwerk. Er zijn massief houten vloeren, lamelparket en laminaat.

Behandeling houten vloer

Iedere houten vloer heeft een aparte behandeling nodig. Na verloop van tijd kan het er minder mooi uitzien doordat er krassen, putten en kleurverschillen ontstaan. Het is erg belangrijk om deze regelmatig te onderhouden.

Het verschilt natuurlijk per houtsoort welke behandeling gewenst is. De mogelijkheden om uw vloer weer een oppepper te geven is schuren, polijsten, borstelen, lakken, oliën, waxen en laten kleuren. Wanneer één of meerdere van deze behandelingen heeft ondergaan zal uw vloer er uitzien als nieuw. Ook uw uitstraling van het interieur zal hierdoor een heel nieuwe impuls krijgen.

Massief houten vloeren

Vooral massief houten vloeren hebben speciale zorg en aandacht nodig om de top kwaliteit te behouden. Houten vloeren van laminaat en parket hebben meestal al een laklaag over het hout. In verloop van tijd kan deze laklaag natuurlijk vervagen en is het gewenst deze opnieuw te schuren en waxen. Bij aanschaf van een houten vloer is het belangrijk om uw wensen en behoeften voorop te stellen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het soort hout. Zoals al eerder aangegeven zijn massief houten vloer erg mooi maar deze verdienen wel speciale zorg en aandacht. Dit past niet voor iedereen in het budget, tijd en levensstijl. Wilt u liever een vloer waar weinig onderhoudt voor nodig is? Kiest u dan voor laminaat of parket. Deze soorten vloeren zijn makkelijker te onderhouden. Eens in de tien of twintig jaar is een schuur of wax behandeling nodig, indien gewenst.

Door Admin