• ma. mei 20th, 2024

Hoe zet ikzelf een trampoline op in de tuin?

DoorAdmin

okt 28, 2020
trampoline zelf zetten

Als het grote moment daar is dat de pakketdienst de nieuwe trampoline bij je thuis aflevert, wil je natuurlijk deze zo snel mogelijk uitpakken en plaatsen. Geen dikke handleidingen, maar gewoon in een paar logische stappen de trampoline plaatsen zodat de kids zo snel mogelijk ‘uit hun bol’ kunnen gaan.

Juiste plek kiezen

Voordat je alles uit gaat pakken, moet je eerst zorgen voor een goede plek. Als die plek binnen is, maak dan voldoende ruimte om rondom de trampoline te kunnen lopen. Ook mogen er geen breekbare spullen in de buurt staan. De trampoline buiten zetten is natuurlijk gemakkelijker. Denk er om dat deze niet in de weg staat en anderen kan hinderen. Onnodig te zeggen dat het plaatsen van de trampoline onder laaghangende takken van bomen vermeden moeten worden.

Opruimen

Ok, je hebt een plek gekozen. Nu is het zaak om deze plek schoon te maken en het gras flink kort te maaien. Dit voorkomt onnodig vuil op de trampoline. Als dit eenmaal gebeurt is, kun je je helemaal concentreren op de trampoline.

In de grond…..

Het is belangrijk dat je een stevige en rechte ondergrond heeft. Om dat nog wat verder door te voeren, kun je de trampoline ook ingraven. Dit heeft een aantal voordelen: Ten eerste ziet het er mooier uit, en ten tweede is het veiliger. Hoe dieper je deze ingraaft, hoe minder hoog de kids kunnen vallen als er iets onverwachts gebeurt. Daarbij is het ook nog makkelijk om, zonder trapje, er op te klimmen.

Het ingraven heeft ook een heel groot nadeel: Er moet toch een behoorlijk gat gegraven worden, en het overtollige zand moet afgevoerd worden. Hoewel je ook kunt overwegen om het gat half-diep te graven en het overtollige zand te gebruiken als een soort wal rondom de trampoline.

of op de grond?

Als je je deze moeite allemaal wilt besparen, of je staat onder gigantische druk van de kids dan toch maar zo snel mogelijk te plaatsen, kun je hem ook gewoon op de grond opbouwen. Voordeel daarvan is dat je snel klaar bent, en je kunt de trampoline daarna nog verplaatsen of zelfs weer afbreken als je je nieuwe aankoop in de winter niet buiten wilt laten staan.

Accessoires voor veiligheid en bescherming

Als er kleine kinderen van de trampoline gebruik gaan maken, zijn er veel praktische accessoires verkrijgbaar om het comfort en de veiligheid van het springen te verhogen. Hierbij moet je denken aan een trampoline veiligheidsnet (speciaal als de trampoline vlakbij een boom of muur staat), een trapje om makkelijk op en af te kunnen klimmen en natuurlijk een beschermhoes als je de trampoline wilt behoeden voor onnodige blootstelling aan het weer.

Door Admin