• ma. mei 20th, 2024

Een nieuwe keuken kopen

DoorAdmin

apr 22, 2021

Een nieuwe keuken kopen doe je maar één keer in ongeveer 10-15 jaar, als je een eigen woning hebt tenminste. Je uiteindelijke keuze moet dus de eerste keer raak zijn. Een nieuwe keuken kopen is een echt avontuur, maar verre van makkelijk. Nieuwe keukens zijn er namelijk in zovele soorten, modellen en uitvoeringen dat kiezen lang niet makkelijk is. Een nieuwe keuken zorgt voor nieuwe inzichten en heel wat nieuwe mogelijkheden. Je maakt kennis met vele stijlen en evenveel manieren om je keuken af ​​te werken en in te richten. Daarom is het zo belangrijk om met bepaalde factoren rekening te houden. Dat maakt je uiteindelijke keuze makkelijker. De juiste keuken maakt niet alleen je huis meer waard. Het vergroot  tegelijk ook je woon- en leefcomfort.

Wat verwacht je van je nieuwe keuken?

Je uiteindelijke keuze hangt grotendeels af je verwachtingen van je nieuwe keuken. Voor je met de verschillende keukenverkopers onderhandelt, maak je best een lijstje met al je wensen en verwachtingen waar je nieuwe keuken kopen moet aan voldoen. Maak met dit wensenlijst een summier ontwerp dat vergemakkelijkt de onderhandelingen met de verkopers. Die weten van keukens alles af. Wanneer je onvoorbereid naar je afspraak gaat vallen die gesprekken vaak tegen. En nog belangrijker: verkopers dringen dan vaak hun voorkeur op. Dat kun je uiteraard best vermijden. Keukenontwerpers maken van je eenvoudig ontwerp je definitieve keuze.

Wat mag je droomkeuken kosten?

Deze vraag is belangrijker dan je denkt. Van je beschikbare budget hangt namelijk je definitieve keuze af. Leg dus vooraf het bedrag vast dat je aan je nieuwe keuken wilt uitgeven. Vanaf het moment dat dit bedrag vastligt wijk je daar best niet meer van af. Dat maakt kiezen niet alleen makkelijker. Het zal je tijdens je nieuwe keuken kopen ook vele ontgoochelingen en teleurstellingen besparen. Je zal zo je keuze maken uit realistische mogelijkheden en geen onhaalbare dromen najagen. Nieuwe keukens kopen doe je door zo weinig mogelijk op kwaliteit, comfort, duurzaamheid, levensduur en hygiëne te besparen. Zogenaamde goedkopere keukens vallen achteraf vaak duurder uit dan ‘duurdere’ keukens door hun dure herstellingskosten.

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Zo kun je de kostprijs van je nieuwe keuken zo laag mogelijk houden. Het échte werk laat je beter over aan professionals keukenplaatsers. Maar je moet écht geen handige Harry zijn om bijvoorbeeld een koelkast of een oven te plaatsen. Neem eventuele voorbereidingswerken voor je rekening zoals het uitbreken van je oude keuken, het verwijderen van verouderde tegels…

Zoek de nodige inspiratie voor een nieuwe keuken kopen

Weet je welke nieuwe keuken je écht wilt? De beste manier om te weten te komen welke soort keuken je best wilt is door zoveel mogelijk inspiratie te verzamelen. Dat doe je door zoveel mogelijk showrooms in je regio te bezoeken. Ga tijdens deze bezoeken af je gevoel af. Een showroom bezoeken maakt je zoektocht naar de nieuwe keuken kopen zoveel aangenamer en minder stressvol. Extra informatie haal je ook van het internet en uit gespecialiseerde tijdschriften. En dan zijn er de keukenspecialisten, ontwerpers en verkopers die je met raad en daad kunnen bijstaan. Zo staan de experts van Superkeukens altijd voor je klaar!

 

Door Admin