• za. jul 20th, 2024

Stalen binnendeuren op maat

DoorAdmin

feb 1, 2021

Een unieke woning

Veel mensen die hun huis gaan verbouwen komen tot de conclusie dat de oude deuren niet meer volstaan. Deuren hebben de eigenschap dat ze na een aantal jaren lelijk gaan worden. Zeker wanneer het gaat om zogeheten honingraat deuren komen er na verloop van tijd putten in het materiaal. Bij een verbouwing vormen nieuwe deuren dan ook een heel belangrijk onderdeel- We keken naar een type deuren wat steeds vaker wordt gebruikt: stalen binnendeuren. Wie stalen binnendeuren op  maat gaat kopen moet namelijk aan een aantal zaken denken. Verder lichten we een aantal binnendeuren voor je toe.

Extra brede deuren

Veel oudere woningen in ons land zijn voorzien van deuren die naar de huidige maatstaven behoorlijk smal zijn. Bredere deuren zijn dan ook een veel gemaakte keuze. Dit is wel een deurtype wat vraagt om een verbouwing in de woning. De oude deurposten zullen veel te smal zijn en er moet dan ook hak en breekwerk plaatsvinden om de nieuwe deuren te kunnen plaatsen. Wie geen zin heeft in deze verbouwing maar wel stalen deuren wil hebben moet eveneens kijken naar stalen binnendeuren op maat. Oude deuren zijn namelijk doorgaans een maat smaller dan de confectie deuren die je in de bouwmarkt aantreft.

Taatsdeuren van staal

Taatsdeuren zijn een vorm van deuren die anders werken dan de standaard deuren die je koopt in de bouwmarkt. Het gaat hier om deuren die niet met een scharnier werken. Ze hebben dan ook geen specifieke deurposten nodig. Taatsdeuren hebben een scharnierpen naar boven en naar beneden zitten. De pennen zijn verticaal geplaatst op de deur. De taatsdeuren van staal zijn redelijk populair bij mensen die kiezen voor een minimalistisch en industrieel uiterlijk.

Het gaat om deuren met een smal profiel waardoor er meer aandacht uitgaat naar de omgeving en naar de deur dan naar de kozijnen. Taatsdeuren moeten worden geplaatst door een  professional. De deuren oefenen namelijk behoorlijk wat druk  uit op de vloerpot en de plafondpot. Dit is dan ook de reden dat deze onderdelen van de taatsdeur door een professional moeten worden geplaatst en gesteld. De deur zal daarna vrijwel automatisch sluiten.

Schuifdeuren van staal

Een andere vorm van deuren van staal die erg populair is, is de schuifdeur. Schuifdeuren nemen op zich niet heel veel ruimte in terwijl ze voor een zeer brede doorgang kunnen zorgen. Je kan kiezen voor een enkele schuifdeur maar in veel woningen wordt tegenwoordig gekozen voor dubbele schuifdeuren. Op die  manier kan er in een woning het effect van een kamer ‘en suite’ worden gecreëerd. De kamer oogt veel ruimer en biedt een comfortabele doorgang. De schuifdeuren van staal vormen dan ook meer een soort doorzichtige tussenmuur dan alleen maar een deur. Schuifdeuren van staal zijn relatief zwaar en ze glijden in een speciaal mechanisme. Het zijn deuren die voor meer veiligheid zorgen dan taatsdeuren. Ze zijn in meerdere breedtematen te koop.

Onderhoud

Deuren van staal worden in meerdere RAL kleuren geleverd. Het gaat om voorgespoten deuren waar je doorgaans maar weinig onderhoud aan zult hebben. De deuren kunnen, wanneer het tijd is voor een nieuw interieur, uiteraard in een andere kleur worden overgespoten

Door Admin