• ma. mei 20th, 2024

Geisoleerd tuinkantoor voor thuiswerkers

DoorAdmin

jan 11, 2023

Werken vanuit huis? Als je moeite hebt met ruimte, is het tijd om je computer van de keukentafel te halen en jezelf in een speciale werkruimte te installeren. Hier zijn enkele inspiratietips voor een tuinkantoor om je te helpen.

Werk in een warme en goed georganiseerde ruimte die je kunt afsluiten en verlaten wanneer het tijd is om er een einde aan te maken. Hier delen we enkele praktische tips om van een geïsoleerde tuinkamer een professioneel, productief nieuw kantoor te maken.

De voordelen van een kantoor in je tuin

Een tuinkamerkantoor is handig, bespaart geld en bevrijdt je van lange woon-werkverkeer. Bovendien bleek uit onderzoek van wetenschappers van de Harvard School of Public Health dat de cognitieve prestaties van degenen die in “groene” omgevingen werkten, gemiddeld twee keer zo hoog waren als die van mensen die in conventionele kantoren werkten.

Het is niet een of ander waardeloos kantoorhokje zonder persoonlijkheid. Versier het dus zoals je de rest van je huis zou doen en adem wat van je eigen persoonlijkheid in de ruimte.

Belangrijkste overwegingen voor een tuinkamerkantoor

Dus je hebt een tuingebouw gekocht dat klaar is om een kantoor in te richten. Waar moet je naast de lokale stedenbouwkundige voorschriften nog meer rekening mee houden?

De positie van jouw tuinkantoor is belangrijk. Wil je er een opvallend middelpunt van maken op zich, of wegstoppen in een rustig hoekje? Van welk uitzicht zou je willen genieten vanuit je kantoorramen en hoe zou je het kunnen kantelen om het meeste uit het natuurlijke licht te halen?

Om comfortabel en efficiënt te werken, heb je voorzieningen nodig zoals verwarming, licht en connectiviteit.

Elektriciteit is een gebied waar je moet weten wat je doet. Een tuinkamer van minder dan 30 m² heeft geen bouwvoorschriften nodig, hoewel elke elektrische installatie voldoende is.

Een beveiligingslamp voor buiten helpt je om in de donkere wintermaanden van en naar jouw kantoor te komen, maar binnenverlichting is de beste manier om sfeer en persoonlijkheid toe te voegen aan jouw nieuwe werkruimte.

Een geïsoleerde tuinkamer is perfect voor gebruik het hele jaar door

Als je van plan bent om tijdens de wintermaanden in jouw thuiskantoor te werken, moet je ervoor zorgen dat de structuur goed geïsoleerd is en dat efficiënte verwarming en ventilatiemogelijkheden aanwezig zijn.

Een betaalbare optie voor een tuinkamer dat het hele jaar door kan worden gebruikt, is een blokhut met dikke houten wanden en dubbele beglazing.

Hoe je jouw kantoorindeling kunt plannen

Door een opgeruimde ruimte te houden, kun je je dag soepel voortzetten. Het aanwijzen van een ontspanningsruimte kan ook de productiviteit ten goede komen – voeg een bank of een comfortabele fauteuil toe. Plaats jouw werkplek tegen een raam om verblinding van het scherm te voorkomen.

 

Als je ’s ochtends als eerste aan je rustige en opgeruimde bureau aankomt, zal dat motiverend en inspirerend zijn.

Door Admin