• za. jul 20th, 2024

4 tips voor het kopen van een maatwerk keuken

DoorAdmin

jun 3, 2021

Op zoek naar een nieuwe maatwerk keuken? Of bent u al van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen? Na het lezen van deze vier tips bent u helemaal voorbereid op uw nieuwe aankoop.

Tip 1: Materialen afstemmen op uw leefsituatie

De allereerste tip die wij geven is: stem al het materiaal af op uw eigen leefsituatie. Hoe vaak bent u in de keuken te vinden? Heeft u veel eters? Houdt u van uitgebreid eten of meer van de snelle hap? Dit zijn belangrijke vragen om te stellen. Hier kunt u de apparatuur op afstemmen. Graniet is bijvoorbeeld een heel mooi materiaal om voor te kiezen, maar is wel heel gevoelig voor vlekken. Daarentegen zijn stenen en kunststof juist wel weer makkelijk schoon te houden.

Het materiaal is ook afhankelijk van uw stijlvoorkeur. In een landelijke keuken zijn veel natuurlijke accenten te vinden. In een moderne keuken juist veel gladde en glanzende materialen.

Tip 2: Combineren van apparaten

Het kiezen van de meest optimale keuzes. Daar gaat deze tip over. Als u niet beschikt over een uitgebreid budget, dan zijn combinatie apparaten wel een goede oplossing. Het kopen van een keuken bestaat uit veel keuzes maken. Ook als de ruimte in de keuken beperkt is, komt het aan op de meest optimale mix van de apparaten. Er zijn veel apparaten die verschillende opties bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een combimagnetron met grillfunctie. Naast geld wordt er dan ook veel ruimte bespaard.

Tip 3: Kleine ruimtes benutten

Om even door te gaan op de vorige tip: benut de kleine ruimtes! Zeker als je weinig ruimte voor een keuken hebt. Ook met weinig ruimte kunt u een keuken inrichten naar eigen smaak. Een aantal goede mogelijkheden zijn diepe lades en bovenkasten. Dit zijn goede opties om lege ruimtes te benutten. Daarnaast is het ook altijd belangrijk om een diep werkblad te nemen.

Tip 4: Keuken personaliseren

Het is natuurlijk makkelijk om het hele internet af te gaan, op zoek te gaan naar de juiste keuken. Maar een nog betere tip is: Maak de keuken persoonlijk! Advies krijgen in de winkel is de juiste manier om zo je persoonlijke voorkeuren door te geven. Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt. Er is altijd de mogelijkheid om meerdere keukens te combineren tot 1.

 

Door Admin