• ma. okt 2nd, 2023

Je douche schoonmaken doe je zo

DoorAdmin

jul 13, 2021

Je douche schoonmaken is een huishoudelijke taak die je regelmatig moet uitvoeren. Wanneer je dit niet doet krijg je namelijk na verloop van tijd alle kalkaanslag en zeepresten niet meer zo gemakkelijk weg. Bij het schoonmaken van de badkamer komt heel wat kijken. Zo moet je niet alleen de douche schoonmaken, maar ook de kranen, het toilet, het badkamermeubel, de voegen en de tegels. Maar hoe doe je dat nu precies? Zeker wanneer je natuursteen of zwarte kranen in je badkamer hebt, kun je niet zomaar ieder soort schoonmaakmiddel gebruiken. Wanneer je namelijk antikal gebruikt op natuursteen of zwart, zullen er doffe of zelfs kale plekken ontstaan. Het is belangrijk om dit te voorkomen aangezien je niet iedere paar jaar je badkamer wilt renoveren. 

De kranen en de douchekop

De kranen en de douchekop in de douche worden vaak dagelijks blootgesteld aan kalk. Hierdoor zal er na verloop van tijd kalkaanslag zichtbaar worden. Ook is het mogelijk dat de gaatjes van de douchekop verstopt raken met kalk. Zeker wanneer je zwarte kranen in je badkamer hebt, zie je deze kalkaanslag al snel. Het is aan te raden om na iedere douchebeurt de kranen en de douchekop droog te maken met een handdoek. Echter voorkom je hier nog niet meteen de kalkaanslag mee. Je douchekop ontkalken is heel eenvoudig. Je hebt alleen een beetje schoonmaakazijn en wat water nodig. Draai de douchekop los en leg deze in een bak met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Laat de douchekop een paar uur weken en spoel hem vervolgens af met water. Je zal zien dat vrijwel alle kalkaanslag verdwenen is. De kranen kun je het beste inspuiten met hetzelfde mengsel en dit ook even in laten trekken. Vervolgens spoel je de kranen af en weg is de kalkaanslag.

De voegen in de douche

Heb jij geen douchebak maar een tegelvloer in je douche? Dan zal het je vast al wel eens opgevallen zijn dat de voegen in de vloer na verloop van tijd verkleuren. Dit komt niet alleen door kalkaanslag die ontstaat maar ook door zeepresten. Deze voegen krijg je vaak niet schoon met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Hier kun je het beste een mengsel van chloor en water voor gebruiken. Je doet dit mengsel in een sprayflacon en spuit de voegen in. Vervolgens laat je dit ongeveer een kwartiertje intrekken. Hierna spoel je de voegen af met water. Je zal zien dat er hierna niets meer van de zeepresten op de voegen in je douche te zien is. De tegels kun je schoonmaken met wat water en schoonmaakazijn. De meeste badkamertegels zijn namelijk voorzien van een laag waardoor zeepresten niet zo makkelijk aan de tegels hechten. 

De douchecabine

Douche jij in een douchecabine? Dan weet je wellicht dat het schoonmaken van zo’n cabine soms een hele klus kan zijn. Ook een douchecabine kun je heel gemakkelijk schoonmaken met een beetje water en schoonmaakazijn. Wist je dat je vlekken in de cabine heel gemakkelijk weg kunt vegen met een gummetje? Er zijn verschillende manier om je douchecabine brandschoon te krijgen. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van de douche zelf. Vanaf nu hoef je geen tientallen euro’s per jaar meer uit te geven aan allerlei dure schoonmaakmiddelen. Met wat water, schoonmaakazijn en chloor ben je namelijk al een heel eind.

 

Klik hier om direct te bestellen!

Door Admin